banner2.png
Som Totaal:   0.00 EUR
Winkelwagen

fblogo

 

Mike Jansen - De falende god

Hits: 3204 | Beoordeling:
Bestseller
Mike Jansen - De falende god
Mike Jansen - De falende god Mike Jansen - De falende god

De falende god van Mike Jansen
De eerste kroniek van Cranborn

Met een huiveringwekkend gekraak richtte het dode lichaam van de oude koning Torazan zich op en sprak tegen de drie huurlingen: ‘Hoed u voor het Afwezige Licht!’ Een kille wind stak op en de koning begon langzaam te verkruimelen tot er alleen nog een hoopje as, botten en wat stukjes eeuwenoude kleding op de troon lagen. Het werd onnatuurlijk stil en bij het flakkerende lamplicht wachtten de drie mannen tot er nog iets gebeurde. Dat duurde enkele minuten tot Grim ongeduldig werd. ‘Nou, dat lijkt me duidelijk,’ zei hij. ‘Nu zitten wij hier in dit hol in plaats van hij.’
 
De drie huurlingen, Grim, Grijs en Thoreld zijn op de vlucht voor een eeuwenoud kwaad en in hun kielzog sneuvelen profetieën en escaleren lang sluimerende conflicten.
 
‘De falende god’ is het eerste deel in een breed opgezette fantasycyclus in de traditie van Steven Erikson en George R.R. Martin.

“Het verhaal greep me en liet me niet meer los. Laat Fritz Leibers Fafhrd en Grijze Muizer de vrije loop in één van de apocalyptische strubbelingen uit Glen Cooks Black Company, en je hebt een eerste idee van wat je mag verwachten.”
– Tais Teng

 

Recensies 'De Falende God'

Begin juli 2012 een leuke recensie van Fantasy-realm:

Over de schrijfstijl kunnen we heel kort zijn, deze is zonder meer uitstekend... Wat ook zeer opvalt... is dat Jansen veel informatie kwijt kan in slechts weinig woorden...


Midden juni 2012 verscheen op MagicTales.nl de volgende recensie:

De Falende God doet de belofte “een breed opgezette fantasycyclus” eer aan. Het verhaal is niet origineel en soms zelfs een beetje voorspelbaar, maar de wereld is ontzettend goed uitgewerkt met verschillende volken, allemaal met hun eigen geschiedenis ....... Voor iedereen die van epische en groots opgezette fantasy houdt, is dit boek zeker een aanrader!

De hele recensie is hier te lezen.En de volgende recensie, dit keer bij fantasyboeken.org, door Sophie Brolsma.

"Over het algemeen is De Falende God een spannend verhaal, maar door de grote hoeveelheid personages en verhaallijnen is het boek af en toe moeilijk te begrijpen...
... Het is duidelijk een inleiding van een serie, want geen van de verhaallijnen wordt echt afgerond. Om te weten wat er verder gebeurt, moeten we wachten op het volgende deel."

En dat volgende deel komt gelukkig snel en gaat 'In Schaduwen van Weleer' heten.Boekrecensie 'De Falende God' op Planet Aeon

"Het verhaal zelf is in ieder geval leuk om te lezen en scoort zeker bovengemiddeld in de lijst van goede Fantasy boeken. Al behaalt het niet de hoogte  van George R.R. Martin en Steven Erikson. Maar die waren met hun eerste boek vast ook niet zo goed als dat ze nu zijn."NBD Biblion Recensie voor "De Falende God"

NBD|Biblion recensie

 

Drie huurlingen komen op elkaars pad en blijken een gezamenlijke vijand te hebben: een mysterieus en eeuwenoud kwaad dat huist op de wereld die schrijver Mike Jansen creëerde: Cranborn. Het verhaal heeft alles dat een goede fantasyroman moet hebben: magie, griezelige wezens, drie helden, een zwik godsdienstfanatici, een overigens akelig wrede slechterik en een complexe verhaallijn die zich pas halverwege het boek goed ontrolt. Het verhaal zit slim in elkaar met personages die meer met elkaar te maken hebben dan in eerste instantie lijkt. Vlot geschreven, niet voor zwakke magen overigens vanwege enkele behoorlijk expliciet gewelddadige scènes. Het boek is een eerste deel, aan het aantal opgezette verhaallijnen te zien van een flinke vervolgserie. Mike Jansen schreef al een aantal korte verhalen, waarvoor hij onder andere de King Kong Award won. 'De falende god' is zijn debuutroman. Kunstenaar en bekende Nederlandse fantasyschrijver Tais Teng tekende het boekomslag. Kleine druk.

 

Marieke van Middelkoop (NBD|Biblion recensie)

 

 

 


Fantasywereld.nl Recensie

De Falende God is een zeldzaam goed boek in het genre van de epische fantasy en een aanrader voor iedereen. Tevens is het een mooi begin voor een nieuwe serie met vele mogelijkheden.Prijs: 19.95 EUR
Levertijd: standaard
Gewicht: 0.4 Kg
Aantal: Gerelateerde producten
Artikelbeoordeling
ruval, 18.02.2012
Ik heb dit boek in zeer korte tijd uitgelezen. Het verhaal neemt je vanaf het eerste hoofdstuk mee. Krachtig geschreven fantasy met duidelijke personages die niet mank gaan door een te duidelijk zwart/wit beeld. Juist de duistere motivaties maken de hoofdpersonen menselijker. Naast het avontuur dat de 3 hoofdpersonages meemaken worden diverse andere verhaallijnen geïntroduceerd, die ervoor zorgen dat de wereld gaat leven en het verhaal in een juist perspectief wordt geplaatst. Ik geef dit boek een 8,5 en wacht in spanning het vervolg af.
Hiervoor dient u ingelogd te zijn.
Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH
 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com