banner5.png
Som Totaal:   0.00 EUR
Winkelwagen

fblogo

 

Het ongetemde Amerika

Volg de ontwikkeling van deze serie op Gerben Graddesz Hellinga's Facebook pagina (button en link volgen)

 

Een aanstekelijk, met vaart verteld verhaal waarbij Hellinga erin slaagt een toon te treffen die de rauwe wereld van het 19de eeuwse Amerika verrassend dicht bij het heden brengt.
   - Jury Woutertje Pieterseprijs

Goed geslaagde spannende avonturenromans. Arendsoog verbleekt erbij.
   - NRC-Handelsblad

 

De eerste drie boeken uit het Ongetemde Amerika zijn verschenen!

 

Moord in de Rocky Mountains: beverjagers jagen op pelzen rond 1830 in het levensgevaarlijke berggebied van de Flathead- en Blackfoot-Indianen.

De gouden jaguar: Karavaandrijvers trotseren de woestijn en Apachen op de Santa Fé route rond 1838 om handel te drijven met Mexicaanse rancheros.

Verraad in Texas: Texas Rangers verdedigen hun republiek en de pioniers stadjes die uit het niets verrijzen, ondanks de Amerikaans-Mexicaanse oorlog.

  Deel 1: Moord in de Rocky MountainsDeel 2: De gouden jaguar  Deel 3: Verraad in Texas

 

Elk deel kost slechts €11,95 (plus €6,50 per bestelling, onafhankelijk van het aantal bestelde boeken)

 

Wie tegenwoordig door de Verenigde Staten reist, komt nog steeds onder de indruk van de enorme afstanden, de woeste leegte, de ruige bergen.

 Het Ongetemde Amerika van 1830 -1840, waarin de eerste drie boeken van Gerben Graddesz Hellinga’s zich afspelen, was niet alleen imposant, maar ronduit gevaarlijk. Duik mee terug in de tijd naar het ongetemde Amerika.

Een echt avonturenboek dat door zowel jongeren als ouderen te lezen is.
   - Gooi en Eembode

 

In de Rocky Mountains trokken jagers rond 1830 steeds woestere streken vol vijandige indianen in, op jacht naar bevers voor het bont waar in het oosten van het land hoge hoeden van werden gemaakt.

 Ondertusen werd de‘Santa Fé Trail’ elk jaar belangrijker voor de handel tussen het noorden en Mexico. De route was zwaar de Comanches en Apachen maakten hem nog gevaarlijker, maar de winst was groot, dus waren er voldoende mensen te vinden om hun of andermans ezels en ossen door de dorre woestijnen te drijven.

 In 1835 maakte Texas zich los van het centralistisch geregeerde Mexico en werd een zelfstandige republiek. Mexicanen aan de ene kant en ‘Texas Rangers’ aan de andere kant begonnen over en weer talloze wreedheden te plegen. De pioniers die daar probeerden een nieuw leven op te bouwen, zaten zo gevangen tussen twee vuren.

 

Vanaf nu hoort Karl May definitief tot het verleden.
   - Leesfeest

Een spannend avonturenboek. Soms lijkt het wel een film.
  - Historisch Nieuwsblad

NUR 336, 284. Alle delen zijn los van elkaar leesbaar. De volgende drie delen verschijnen in november!

Sorteren op: orderby Tonen:
Commentaar (0)
Bontjagers jagen op bevers rond 1830 in het levensgevaarlijke berggebied van de Flathead- en Blackfoot-Indianen. Het indiaanse meisje Espenblad ontvlucht de blokhut van de wrede bontjager John Clarkin aan wie zij is uitgehuwelijkt. Met de hulp van de twee jonge bever­­jagers Alan en Fred ontdekt zij Clarkins geheim.
Uitgever: Verschijnsel
Prijs: 11.95 EUR

Commentaar (0)
Karavaandrijvers trotseren de woestijn en de Apachen op de Santa Fé route rond 1838 om handel te drijven met Mexicaanse rancheros. Apachen verwoesten de rancho van de vader van Maria Gonzales. Het enige dat te redden valt is een gouden beeldje van een jaguar waarop de kaart van het geheimzinnige Cíbola gegraveerd staat. Maria gaat samen met haar broer Juan en de ex-bontjager Fred Barker op zoek naar Cíbola, voortdurend bedreigd door Apachen en door een bende blanke misdadigers.
Uitgever: Verschijnsel
Prijs: 11.95 EUR

Commentaar (0)
Texas Rangers verdedigen hun republiek en de pioniers­­stadjes die uit het niets verrijzen, ondanks de dreiging van de Amerikaans-Mexicaanse oorlog. Avonturier Jack Dolman begint een winkel in Daisyville, een pioniers­stadje in de Republiek Texas waar ook de ontvluchte ‘gebonden’ Marianne Char­cot een nieuw bestaan wil opbouwen. Texas Ranger en ex-bontjager Fred Barker gebruikt hen om een Mexi­caanse vrijheidsstrijder te vangen. Maar de oorlog tussen de VS en Mexico over Texas komt steeds dichterbij.
Prijs: 11.95 EUR

Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH
 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com