banner9.png
Som Totaal:   0.00 EUR
Winkelwagen

fblogo

 

Het ongetemde Amerika

 

Een aanstekelijk, met vaart verteld verhaal waarbij Hellinga erin slaagt een toon te treffen die de rauwe wereld van het 19de eeuwse Amerika verrassend dicht bij het heden brengt.
   - Jury Woutertje Pieterseprijs

Goed geslaagde spannende avonturenromans. Arendsoog verbleekt erbij.
   - NRC-Handelsblad

 Een spannend avonturenboek. Soms lijkt het wel een film.
  - Historisch Nieuwsblad

   Deel 1: Moord in de Rocky MountainsDeel 2: De gouden jaguar  Deel 3: Verraad in Texas

 

   Deel 4: GoudkoortsDeel 5: Vlucht naar het Noorden  Deel 6: De ballade van Kleintje Mason

 

 

  Deel 7: De samenzweringDeel 8: De grote drijftocht  Deel 9: Honger bij de Sioux

 

Elk deel kost slechts €11,95 (plus €6,50 per bestelling, onafhankelijk van het aantal bestelde boeken)

 

Als je je bedenkt hoe veel er sinds 1970 is veranderd op het gebied van technologie, politiek, de manier waarop we met elkaar communiceren en waarop we tegen tegen migratie aankijken, gaat het je haast duizelen. Maar de ontwikkelingen in het Amerika van de 19e eeuw gingen minstens even razendsnel.

 

Binnen de tijd van één mensenleven verdwijnt het land waar bontjagers op bevers jagen in levensgevaarlijke gebieden en indianen en bizonkuddes door het land trekken. Steeds meer ontheemde migranten uit Europa en fortuinzoekers veroveren stukken van het ongetemde land, op zoek naar goed land voor landbouw of vee, naar goud, een plek om handel te drijven of een ander bestaan. De gevaarlijke reis per huifkarkaravaan en zelfs de snelle Pony Express maken plaats voor spoorlijnen. Het is een periode van bittere oorlogen - tegen Mexicanen, tegen indianen, tegen elkaar - en van wrede slavernij door plantagehouders en slavenjagers. Cowboys drijven runderen over hetzelfde land waar eerder nog bizons graasden en indianen worden definitief in reservaten weggestoken.

 

De met Vlag en wimpel bekroonde auteur Gerben Graddesz Hellinga heeft die legendarische vijftig jaar van het ongetemde Amerika levendig bijeengebracht in elf spannende avonturenboeken.

 

Sorteren op: orderby Tonen:
Commentaar (0)
Bontjagers jagen op bevers rond 1830 in het levensgevaarlijke berggebied van de Flathead- en Blackfoot-Indianen. Het indiaanse meisje Espenblad ontvlucht de blokhut van de wrede bontjager John Clarkin aan wie zij is uitgehuwelijkt. Met de hulp van de twee jonge bever­­jagers Alan en Fred ontdekt zij Clarkins geheim.
Uitgever: Verschijnsel
Prijs: 11.95 EUR
Commentaar (0)
Karavaandrijvers trotseren de woestijn en de Apachen op de Santa Fé route rond 1838 om handel te drijven met Mexicaanse rancheros. Apachen verwoesten de rancho van de vader van Maria Gonzales. Het enige dat te redden valt is een gouden beeldje van een jaguar waarop de kaart van het geheimzinnige Cíbola gegraveerd staat. Maria gaat samen met haar broer Juan en de ex-bontjager Fred Barker op zoek naar Cíbola, voortdurend bedreigd door Apachen en door een bende blanke misdadigers.
Uitgever: Verschijnsel
Prijs: 11.95 EUR

Commentaar (0)
Texas Rangers verdedigen hun republiek en de pioniers­­stadjes die uit het niets verrijzen, ondanks de dreiging van de Amerikaans-Mexicaanse oorlog. Avonturier Jack Dolman begint een winkel in Daisyville, een pioniers­stadje in de Republiek Texas waar ook de ontvluchte ‘gebonden’ Marianne Char­cot een nieuw bestaan wil opbouwen. Texas Ranger en ex-bontjager Fred Barker gebruikt hen om een Mexi­caanse vrijheidsstrijder te vangen. Maar de oorlog tussen de VS en Mexico over Texas komt steeds dichterbij.
Prijs: 11.95 EUR
Commentaar (0)
‘Forty-niner’ fortuinzoekers riskeren in hun huifkarren de eindeloze prairie op weg naar Californië, nadat daar in 1848 goud gevonden is. Bob Mobley gaat op zoek naar zijn vader in San Francisco en ontdekt dat die vermoord is. Zijn vader heeft een rijke goudader ontdekt, maar Bob weet niet waar hij die kan vinden. De plaatselijke Chinese onderwereld wil Bob toch dwingen hun die vindplaats te vertellen. Laura, de dochter van een beroeps­gokker op een Mississippi-boot, en de vrijgelaten slaaf Jim doen hun best Bob te redden uit de klauwen van zijn Chinese vijanden. Maar dan beginnen hun moeilijkheden pas goed.
Prijs: 11.95 EUR

Commentaar (0)
Gevluchte slaven proberen rond 1858 aan de slavernij in de Zuidelijke staten te ontsnappen via de ‘ondergrondse spoorweg’, een netwerk van blanken die vluchtelingen helpen naar het noorden of Canada te ontkomen. Als Samuel voor de zoveelste keer mishandeld wordt door de plantage-opzichter, vlucht hij. Dat is het begin van een levensgevaarlijke tocht. Onderweg krijgt Samuel hulp van de ‘Ondergrondse Spoorweg’. Daarbij ontmoet hij Laura en Nathan, twee jonge blanken. Maar de genadeloze slavenjagers en plantagehouders zijn vastbesloten hen niet zomaar te laten ontsnappen.
Prijs: 11.95 EUR
Commentaar (0)
Arbeiders leggen rond 1867 de trans­continentale spoorlijn aan, dwars door Cheyenne en Arapaho-gebied: een ‘Hell on wheels’. De verwende Pamela Venuti wordt door Indianen gevangengenomen, maar het lukt haar om te vluchten. Tijdens haar barre tocht om weer bij blanken te komen, ontdekt ze een complot om de aanleg van een spoorweg dwars door Amerika te saboteren. Ze sluit daarbij vriend­schap met een ongelofelijk sterke spoorwegarbeider en een avonturierster met een dubieus verleden.
Prijs: 11.95 EUR

Commentaar (0)
De Noordelijke en de Zuidelijke staten bevechten elkaar van 1861 tot 1865 in een bloedige burgeroorlog. De zuidelijke staten dreigen de burger­oorlog te gaan verliezen. Een rijke slavenhouder smeedt een complot om de noordelijke staten te dwingen de strijd te staken. Twee frontsoldaten, één noordelijke en één zuidelijke, ontdekken deze plannen en met hulp van de avonturierster Laura Taylor proberen ze in vijandelijk gebied het complot te verijdelen.
Prijs: 11.95 EUR
Commentaar (0)
Cowboys leiden rond 1868 een hard, gevaarlijk en weinig romantisch leven. In een nek aan nek race trekken twee kuddes van duizenden runderen over de vlaktes van het Wilde Westen. De ene kudde wordt geleid door de Engelsman Scott-Sanderson en de cowboy John Benson, die in Montana een ranch wil beginnen. De andere kudde wordt gedreven door de gewetenloze bruut Vance Lipping-ham die op hetzelfde onontdekte gebied aast. Daar is echter maar plaats voor één ranch. Tijdens de moordende drijftocht over tweeduizend kilometer komen de mannen niet alleen oog in oog te staan met Indianen, maar ook met elkaar.
Prijs: 11.95 EUR

Commentaar (0)
Na de Indianenoorlogen worden de prairie-Indianen in 1868 definitief in reservaten weggestoken. De ‘Indian agents’ die voor voedsel en onderdak moeten zorgen, houden er echter dubieuze praktijken op na. Rancher John Benson sluit vriend­schap met een Sioux-krijger. De indiaan zorgt ervoor dat de Indianen zijn ranch met rust laten, John helpt het volk van de Sioux met moderne medicijnen en landbouw­technieken. De regering wil de Sioux echter uit het gebied verdrijven, want er is goud ontdekt. Het conflict lokt al snel op goud beluste criminelen aan.
Prijs: 11.95 EUR
Commentaar (0)
VERSCHIJNT EIND 2018 Arme Ierse immigranten maken rond 1830 massaal de oversteek naar Amerika. Zij zoeken tussen de vele nieuwkomers uit de hele wereld een nieuw begin als pioniers in ‘onbewoonde’ gebieden. Patrick Maloney, de zoon van een kruidenier in een straatarm Iers dorpje, emigreert met zijn ouders en zijn zuster naar de Verenigde Staten. Vanuit een ander deel van Ierland emigreren met hetzelfde schip Ellen O’Brien en haar gezin, én Charles Malleson, de verwende, corrupte zoon van een Britse landeigenaar. Een ruwe tocht dwars door Amerika volgt.
Prijs: 11.95 EUR

Commentaar (0)
VERSCHIJNT EIND 2018 De postkoetsen naar Californië verliezen vanaf 1860 veel opdrachten aan de veel snellere ruiters van de Pony Express. Binnen een paar jaar gaan berichten nog sneller van kust tot kust, dankzij de nieuwe telegraafdiensten. Tijdens de aanloop naar de burger­oorlog van 1861-1865 saboteert een bende ’copperheads’, mensen die sympathiseren met de slavenstaten, zowel de in aanleg zijnde telegraaf­verbinding met de oostelijke staten als de Pony Express. Drie jonge mannen - een koetsier, een ruiter van de Pony Express en een Pinkerton detective - proberen de copperheads te stoppen.
Prijs: 11.95 EUR
Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH
 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com