banner2.png
Som Totaal:   0.00 EUR
Winkelwagen

fblogo

 

De falende god

Hits: 7641 | Beoordeling:
Bestseller
De falende god
De falende god De falende god

Met een huiveringwekkend gekraak richtte het dode lichaam van de oude koning Torazan zich op en sprak tegen de drie huurlingen: ‘Hoed u voor het Afwezige Licht!’ Een kille wind stak op en de koning begon langzaam te verkruimelen tot er alleen nog een hoopje as, botten en wat stukjes eeuwenoude kleding op de troon lagen. Het werd onnatuurlijk stil en bij het flakkerende lamplicht wachtten de drie mannen tot er nog iets gebeurde. Dat duurde enkele minuten tot Grim ongeduldig werd. ‘Nou, dat lijkt me duidelijk,’ zei hij. ‘Nu zitten wij hier in dit hol in plaats van hij.’

 
De drie huurlingen, Grim, Grijs en Thoreld zijn op de vlucht voor een eeuwenoud kwaad. In hun kielzog sneuvelen profetieën en escaleren lang sluimerende conflicten.

Een delicate balans is verstoord op en rond het eiland Cranborn door het heengaan van de falende god. In het ontstane machtsvacuüm beginnen diverse gegadigden zich te roeren.

 

Recensies


Over de schrijfstijl kunnen we heel kort zijn, deze is zonder meer uitstekend... Wat ook zeer opvalt... is dat Jansen veel informatie kwijt kan in slechts weinig woorden... (Fantasy-realm)

 

Drie huurlingen komen op elkaars pad en blijken een gezamenlijke vijand te hebben: een mysterieus en eeuwenoud kwaad dat huist op de wereld die schrijver Mike Jansen creëerde: Cranborn. Het verhaal heeft alles dat een goede fantasyroman moet hebben: magie, griezelige wezens, drie helden, een zwik godsdienstfanatici, een overigens akelig wrede slechterik en een complexe verhaallijn die zich pas halverwege het boek goed ontrolt. Het verhaal zit slim in elkaar met personages die meer met elkaar te maken hebben dan in eerste instantie lijkt. Vlot geschreven, niet voor zwakke magen overigens vanwege enkele behoorlijk expliciet gewelddadige scènes. Het boek is een eerste deel, aan het aantal opgezette verhaallijnen te zien van een flinke vervolgserie. Mike Jansen schreef al een aantal korte verhalen, waarvoor hij onder andere de King Kong Award won. 'De falende god' is zijn debuutroman. Kunstenaar en bekende Nederlandse fantasyschrijver Tais Teng tekende het boekomslag. (NBD|Biblion, Marieke van Middelkoop)

 

De Falende God is een zeldzaam goed boek in het genre van de epische fantasy en een aanrader voor iedereen. Tevens is het een mooi begin voor een nieuwe serie met vele mogelijkheden. (Fantasywereld.nl )

 

De eerste kroniek van Cranborn.

Geschreven door Mike Jansen, omslagtekening van Tais Teng.

Lees een hoofdstuk uit dit boek.

Uitvoering: paperback, 410 blz.

Dit boek is ook verkrijgbaar als eboek via Smashwords.

Het eerste hoofdstuk "De laatste draak" is ook als gratis eboek verkrijgbaar.

 


Prijs: 14.95 EUR
Aantal: Gerelateerde producten
Artikelbeoordeling
ruval, 18.02.2012
Ik heb dit boek in zeer korte tijd uitgelezen. Het verhaal neemt je vanaf het eerste hoofdstuk mee. Krachtig geschreven fantasy met duidelijke personages die niet mank gaan door een te duidelijk zwart/wit beeld. Juist de duistere motivaties maken de hoofdpersonen menselijker. Naast het avontuur dat de 3 hoofdpersonages meemaken worden diverse andere verhaallijnen geïntroduceerd, die ervoor zorgen dat de wereld gaat leven en het verhaal in een juist perspectief wordt geplaatst. Ik geef dit boek een 8,5 en wacht in spanning het vervolg af.
Hiervoor dient u ingelogd te zijn.
Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH
 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com