banner7.png
Som Totaal:   0.00 EUR
Winkelwagen

fblogo

 

Gerben Graddesz Hellinga


Gerben Graddesz Hellinga Deventer auteur en psychiatrie-opleider in ruste Gerben Graddesz Hellinga (Zaltbommel 1938) komt uit een geslacht van schrijvers. Zelf schrijft hij zowel avontuurlijke boeken als geschiedenisboeken, waarvan bij elkaar al zo'n twee honderd duizend exemplaren zijn verkocht.

 

Creatief in verleden en toekomst

Gerben Hellinga is een succesvolle auteur van sciencefiction (Coriolis), jeugdboeken (Maanblaffer, Jacht op Jesse), thrillers (Oude brieven) en is één van de meest succesvolle schrijvers van geschiedenisboeken voor een breed publiek, waaronder een publieksversie van de Nederlandse historische canon (Geschiedenis van Nederland), boeken over de Nederlandse Gouden eeuw (ZeeheldenPioniers en Meesters van de Gouden Eeuw) en andere interessante perioden in de Nederlandse en Vlaamse geschiedenis. In zijn serie verhalen over het Ongetemde Amerika van de pionierstijd brengt hij zijn enthousiasme voor geschiedenis en avontuur bij elkaar.

 

De gave van het perspectief

In de sciencefiction van Gerben Hellinga staan contacten tussen fascinerende anderlingen en al even kleurrijke mensen centraal. Je beleeft mee hoe de hoofdpersonen heel verschillende manieren hebben om tegen de wereld aan te kijken.

In het met een Vlag en Wimpel bekroonde Coriolis de stormplaneet gaat dat over een menselijke ruimtevaarder en een intelligente anderling die zich helemaal heeft aangepast aan het leven op haar stormplaneet. De boeken over het Ongetemde Amerika zitten dan weer vol "boeiende beschrijvingen van verschillende manieren om in het leven te staan" (Biblion) van de diverse indianen, fortuinzoekers, Mexicanen, bontjagers en kolonisten.

Dankzij dat talent om in de huid van heel verschillende mensen en anderlingen te kruipen, sleept Gerben Hellinga vanaf de eerste pagina de lezer mee.

 

Ontdek en lees

 

Je vindt bij elk boek op deze website on-line leesbare hoofdstukken uit het boek, of zelfs complete verhalen. Een fijne manier om meer te ontdekken.

Via Smashwords download je een aantal romans en verhalen in veel eboekformaten, sommige zelfs gratis.

Het ongetemde Amerika Het ongetemde Amerika

Duik mee terug in de tijd naar het ongetemde Amerika. Een serie avonturenromans over de verovering van Noord-Amerika in de 19e eeuw. Vanaf nu hoort Karl May definitief tot het verleden. - Leesfeest Goed geslaagde spannende avonturenromans. Arendsoog verbleekt erbij. - NRC-Handelsblad Een spannend avonturenboek. Soms lijkt het wel een film. - Historisch Nieuwsblad

Mensen en anderlingen Mensen en anderlingen

In de nabije toekomst ontmoeten de mensen buitenaardse rassen, en sommige daarvan zien de mensen liever verdwijnen dan zich uitbreiden. Mensen ontmoeten gevaarlijke, onvergetelijke andelingen op verbazingwekkende planeten, waaronder het met Vlag en Wimpel bekroonde Coriolis. "Boeit van begin tot eind" - Biblion

Sorteren op: orderby Tonen:
Commentaar (0)
Missie: Status Quo. een avontuur van Jerry Hill door Gerben Hellinga Jr (Gerben Graddesz Hellinga) Galactische speurder Jerry Hill vecht idealistisch voor het behoud van de status quo in het heelal. Maar zoals Missie: Status Quo duidelijk maakt: hij maakt nog wel eens wat foutjes en komt dan gigantisch in de problemen...
Uitgever: Babel Publications
Prijs: 14.95 EUR
Commentaar (0)
Het sterrenschip Esperanza bereikt na meer dan honderd jaar de verre planeet. Maar de aardse kolonisten wacht een lelijke schok. Ze stranden op een planeet met extreem weer en allerlei exotische wezen...
Uitgever: Verschijnsel
Prijs: 14.95 EUR

Commentaar (0)
In de nabije toekomst ontmoeten de mensen twee buitenaardse rassen. Er is dus ander leven in het heelal. Maar of dat leven de mensheid als waardevol genoeg ziet om niet uit te roeien is nog maar de vraag...
Uitgever: Verschijnsel
Prijs: 14.95 EUR
Commentaar (0)
Een met een Vlag en Wimpel bekroond spannend avontuur op een verbluffende wereld, waar osbork en mens samen proberen alle gevaren die Coriolis voor hen in petto heeft te overleven.
Uitgever: Verschijnsel
Prijs: 14.95 EUR

Commentaar (0)
De osbork Nardov wil graag bewijzen dat hij even moedig is als zijn beroemde moeder, de Passaatvolgster Kazazi. Maar zijn telepathie en katachtige reflexen voldoende om te overleven tussen zo veel vijanden?
Uitgever: Verschijnsel
Prijs: 14.95 EUR
Commentaar (0)
Bontjagers jagen op bevers rond 1830 in het levensgevaarlijke berggebied van de Flathead- en Blackfoot-Indianen. Het indiaanse meisje Espenblad ontvlucht de blokhut van de wrede bontjager John Clarkin aan wie zij is uitgehuwelijkt. Met de hulp van de twee jonge bever­­jagers Alan en Fred ontdekt zij Clarkins geheim.
Uitgever: Verschijnsel
Prijs: 11.95 EUR

Commentaar (0)
Karavaandrijvers trotseren de woestijn en de Apachen op de Santa Fé route rond 1838 om handel te drijven met Mexicaanse rancheros. Apachen verwoesten de rancho van de vader van Maria Gonzales. Het enige dat te redden valt is een gouden beeldje van een jaguar waarop de kaart van het geheimzinnige Cíbola gegraveerd staat. Maria gaat samen met haar broer Juan en de ex-bontjager Fred Barker op zoek naar Cíbola, voortdurend bedreigd door Apachen en door een bende blanke misdadigers.
Uitgever: Verschijnsel
Prijs: 11.95 EUR
Commentaar (0)
Texas Rangers verdedigen hun republiek en de pioniers­­stadjes die uit het niets verrijzen, ondanks de dreiging van de Amerikaans-Mexicaanse oorlog. Avonturier Jack Dolman begint een winkel in Daisyville, een pioniers­stadje in de Republiek Texas waar ook de ontvluchte ‘gebonden’ Marianne Char­cot een nieuw bestaan wil opbouwen. Texas Ranger en ex-bontjager Fred Barker gebruikt hen om een Mexi­caanse vrijheidsstrijder te vangen. Maar de oorlog tussen de VS en Mexico over Texas komt steeds dichterbij.
Prijs: 11.95 EUR

Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH
 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com