banner10.png

fblogo

 

Wat lezen wij graag?

Verschijnsel zoekt inspirerende ideeënliteratuur met een fantastisch element. Wij zoeken boeken die spanning, schrijfkwaliteit en eigen, verrassende gedachten bieden - overtuigende personages, ijzersterk plot, bevlogen taalgebruik en originaliteit zijn dan ook vereisten. 

Wij beperken ons niet tot specifieke genres en geven de voorkeur aan originele, ideeënrijke verhalen die genreconventies overstijgen boven verhalen die keurig binnen de hokjes blijven.

De boeken van onze meest gepubliceerde auteurs geven je de beste illustratie van wat we graag lezen.

 

Wat stuur je ons?

Wij accepteren alleen manuscripten die vergezeld gaan van een twee tot vijf pagina's lange synopsis. Deze synopsis moet overbrengen wat de lezer zal intrigeren, wat hem zal bijblijven - dat is veel belangrijker dan een opsommende samenvatting.

Toezending van deze synopsis plus de eerste twee hoofdstukken is voor de eerste beoordeling voldoende. Wij willen geen hele manuscripten ontvangen voor een eerste beoordeling. Als je manuscript in verpakking niet meer door de brievenbus past stuur je dus echt te veel mee.

Je manuscript maak je op volgens algemeen geldende normen (regelafstand 2, eenzijdig bedrukt, auteursnaam op elke bladzijde).

 

Wat stuur je ons niet?

Wij zijn geen markt voor korte verhalen, noch voor meerdelige nog niet voltooide romanreeksen. Wij zijn ook niet geïnteresseerd in herschreven versies van reeds eerder afgewezen manuscripten, tenzij we hier zelf expliciet om vragen.

Manuscripten die je gelijktijdig naar andere uitgevers inzendt, zijn bij ons niet welkom.

 

Hoe stuur je op?

Uitsluitend per post.

Verschijnsel
Frederik De Merodestraat 7
2800 MECHELEN
België

Wij retourneren geen toegezonden manuscripten en reageren per e-mail zodat je geen retourporto hoeft bij te sluiten. Vermeld dus wel duidelijk je e-mailadres!

 

Wat mag je daarna verwachten?

Onze responstijd varieert tussen twee weken en zes maanden, afhankelijk van drukte.

Onze respons bevat geen leesrapport, slechts een oordeel of het boek al dan niet geschikt voor uitgave door Verschijnsel wordt bevonden. Onze lezers hebben helaas geen tijd voor leesrapporten. Bij een positieve eerste lezing zullen wij om het hele manuscript in softcopy vragen om dan een definitief oordeel te geven.

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com